3 liter water: update week 1

Het leek zo makkelijk: 3 liter water per dag drinken. Vijf flessen van 600 mililiter. De eerste vier dagen waren echter een struggle: ik haalde ‘slechts’ rond de twee liter. Vanaf dag vijf kon ik echter netjes de drie liter afvinken! Mede dankzij al die zoute kruidnoten die op 5 december op tafel kwamen, en daar natuurlijk niet bleven staan 😉

Hou ik het een beetje binnen?

De ochtend beginnen met een flos- en poetssessie, gevolgd door een fles water, is een eitje. De tweede fles in de ochtend drink ik ook zonder moeite. Fles drie tot en met vijf waren de eerste dagen wat moeilijker, inmiddels is fles vijf alleen nog een struggle. Terwijl ik dit schrijf, op maandagavond met slaperige oogjes, staat een halve fles me nog aan te staren. Maar hij gaat op, want ja, challenge accepted hè.

water with food

Merk ik al verschil?

Nee. Niet in het dagelijkse leven. Behalve dan dat ik vaker moet toiletteren. Wél merkte ik op 6 december de detox-effecten van water (en groene thee met echinacea) na een Sinterklaasmiddag met héél veel overheerlijke troep. Mijn hoofdpijn die al tijdens pakjesavond op kwam zetten, verdween als sneeuw voor de zon, terwijl het echt zo’n hoofdpijn is die normaal gesproken de hele dag aanhoudt.

En tijdens het sporten?

 Eh… dat heb ik op 3 december voor het laatst gedaan. Dus no comment. Yet.

 Op naar week twee!

 

Hoeveel water drink jij per dag?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.