Boekentip: You Are A Badass

Ja, You Are A Badass van Jen Sincero is een zelfhulpboek. Maar niet het zoveelste: Jen koppelt hilarische anekdotes over haar eigen bizarre avonturen aan psychologische kennis en de wet van de aantrekking. Hierdoor word je prima geëntertaind, leer je de wetten van het universum begrijpen én krijg je een enorme boost aan inspiratie.

“Love yourself, and you will be invincible.” Jen sluit elk hoofdstuk af met een dergelijke love yourself-tip. Veel van de wijsheden uit het boek vallen in deze open deur-categorie, maar de voormalige zelfhulphater weet ze in You Are A Badass zo te brengen dat ze toch eye openers zijn. Want eerlijk is eerlijk: we weten misschien wel dat we meer van onszelf ‘moeten’ houden, onze gewoonten ‘moeten’ aanpassen of geen f*%# moeten geven om wat anderen denken, maar stiekem is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Auteur en succescoach Jen Sincero schrijft heerlijk recht voor zijn raap, maar is tegelijkertijd ook liefdevol, begripvol en vooral inspirerend.

3 belangrijkste lessen

Voor deze review wilde ik de voor mij drie belangrijkste lessen uit dit boek beschrijven, maar oi, dat is nog best lastig. Alleen al in de inleiding staan rake woorden! Maar here we go:

1. We geloven onze eigen verhalen

De quote uit het boek die me na het lezen het best is bijgebleven is de volgende: “We believe them [onze ouders of opvoeders] when they tell us that some fat guy in a red suit is going to climb down the chimney and bring us presents, why wouldn’t we believe any of the other garbage they are feeding us?”

Als kind is ons brein nog volop in ontwikkeling en zuigen we alles op als een spons. Zo ook de overtuigingen die we van onze omgeving (ouders, familie, leraren) meekrijgen. ‘Mensen die veel geld hebben zijn arrogant’, ‘niemand is te vertrouwen’, ‘plezier maken is onverantwoordelijk’, bijvoorbeeld. Deze overtuigingen zijn op onze harde schijf gebrand en het is niet makkelijk om ze te overschrijven. Maar het kan wel. In het laatste deel van het boek gaat Jen dieper in op hoe je dat dan doet. Wat mij betreft zijn deze tips nog niet concreet genoeg, maar daarvoor heb ik dan weer boeken als The Miracle Morning van Hal Elrod en Master Your Mindset van Michael Pilarczyk. Jen inspireert met You Are A Badass op haar beurt om die concrete tips ook daadwerkelijk toe te gaan passen.

2. Werk aan je relatie met tijd en geld

Iedereen heeft even veel uren in de dag, maar de komt altijd te laat op afspraken en is altijd blut, terwijl een overal vijf minuten voor de afgesproken tijd aanwezig is en een goed inkomen heeft. Het verschil zit hem in het respecteren van tijd en geld.
Jen vraagt in hoofdstuk 19: ‘stel dat tijd een persoon was. Zou tijd dan willen afspreken met iemand die tijd behandelt alsof het iets onbelangrijks is? Ik denk het niet’. Hetzelfde geldt voor geld: zou geld willen afspreken met iemand die het waardeloos vind en constant van zich afduwt? Nope.

Zie je tijd en geld als iets waardevols, iets wat je bij je wilt hebben, wat je wilt koesteren. Dan zal het er voor je zijn.

3. Trust the Universe

De kern van het boek: trust the Universe. Voor wie nog niet bekend is met de wet van de aantrekking klinkt dit wellicht als hocus pocus, maar geloof me, hoe meer je ermee bezig bent, hoe meer het je nieuwe waarheid wordt. In het kort: het universum bestaat uit energie. Source energy, zoals het in het engels zo mooi heet. Wij bestaan dus ook uit energie. En alle energie vibreert op een bepaalde frequentie en vibraties trekken soortgelijke vibraties aan: heb je een negatieve energie, dan trek je negatieve energie aan en ben je positief, dan trek je positieve energie aan. Wat je aandacht geeft, groeit. In You Are A Badass legt Jen het principe op een begrijpelijke manier maar zonder zweverig te worden uit.

Door You Are A Badass werd ik er weer eens aan herinnerd dat het belangrijk is om elke dag aandacht te schenken aan positiviteit, aan wat ik wil, aan hoe ik me wil voelen. En die vibratie uit te zenden en actie te ondernemen. Want hoe hard je ook iets wilt en hoe positief je frequentie ook is: je moet wel keihard aan de bak om te bereiken wat je wilt.

You Are A Badass

Ik las You Are A Badass is in het Engels, maar hij is ook beschikbaar in het Nederlands

[bol_product_links block_id=”bol_591070af9eb69_selected-products” products=”9200000008465033,9200000051780876″ name=”You Are A Badass” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”501″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Heb jij You Are A Badass al gelezen? Wat vind je ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.