En nu is het klaar!

Het is klaar. Ik ben nu meer dan ooit vastbesloten om mijn energie terug te vinden! Om elke dag met een helder hoofd en zin in de dag op te staan en compleet gefocust te werken aan mijn persoonlijke en zakelijke doelen. Wat heerlijk lijkt me dat!

Zo ver is het nog niet, want zo lang ik me kan herinneren ben ik chronisch moe, de ene dag of week meer dan de andere. Lang heb ik het geaccepteerd als iets wat bij me hoort, maar in 2013 was ik er klaar mee. Mijn experimenteren met de Paleo-lifestyle, sport en ochtendroutine de laatste twee jaren hebben kleine vruchtjes afgeworpen, maar ik ben er nog lang niet. In 2017 pak ik het gestructureerder aan: ik heb een zorgverzekering met aanvullende alternatieve zorg afgesloten, ik heb er half januari al twee bezoeken aan de huisarts op zitten en twee aan een acupuncturist.

Onderstaand verhaal vind ik wel érg spannend om te delen. Ik wil niet klagen over mijn ‘kwaaltjes’, maar er zijn veel mensen die op de hoogte willen blijven van mijn zoektocht naar energie. En misschien herkent iemand zich hier in en help ik diegene door het delen van mijn ervaring! Dus here we go:

 

Slecht werkend verteringsstelsel

Dankzij mijn acupunturiste weet ik dat het probleem in mijn verteringsstelsel zit. Geen verrassing. Wat er precies is, is me nog onduidelijk. Maar de behandeling bij haar lijkt te werken! Bijkomende klachten als koude voeten zijn weg. Daarnaast ben ik wel ontzettend moe de laatste dagen. Je kent het vast wel, die vermoeidheid als je op de bank ploft na een lange en hectische dag werk? Zo voel ik me nu constant. Ik ga er vooralsnog van uit dat het een detox-achtig iets is dankzij de voedingsadviezen die ik toepas en de Chinese kruiden die ik nu dagelijks inneem. Maar wie weet is die vermoeidheid ook een teken dat het totaal niet werkt: volgende week heb ik weer een afspraak, ik ben benieuwd wat er dan uit komt!

Diepere oorzaak?

Een slecht werkend verteringsstelsel is naar mijn idee (na een hoop Googelen) een oorzaak van een dieperliggend probleem. Het kan van alles zijn, maar ik herken mezelf voor ruim 80% in een niet-zo-smakelijke aandoening. Mocht je aan het eten zijn terwijl je dit leest, klik vooral NIET door naar de uitleg over die aandoening: candida-overgroei. Moeheid, slechte concentratie en brain fog zijn enkele symptomen daarvan.
Vaak komt het voor in combinatie met andere aandoeningen, zoals het prikkelbare darm syndroom, waar ik me ook ontzettend in herken.
Ik ga nu een afspraak maken bij een mesoloog om er hopelijk achter te komen of dat het daadwerkelijk is. Fingers crossed, want hoe eerder ik duidelijkheid heb, hoe sneller ik aan een oplossing kan werken!

To be continued

Volgende week heb ik weer een afspraak bij de acupunturist en hopelijk dus snel een bij een mesoloog. Als ik genoeg energie heb, schrijf ik binnenkort weer een update! Ik ben in elk geval heel benieuwd waar deze reis me brengt.

Eventuele tips van ervaringsdeskundigen zijn uiteraard welkom!

2 gedachten over “En nu is het klaar!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.