Gedachtenkronkels: over geitenworst, gedrag en geluk

Regelmatig denk ik: hierover wil ik een blog schrijven! Over een inzicht, ervaring, gezondheid, gedachtes, interessante podcasts en dat soort dingen. En dan begin ik er niet aan, want poeh, wat een werk. En ik zit al zoveel achter de computer als tekstschrijvende ambtenaar. Heel veel meer tijd wil ik niet achter de laptop zitten. Maar toch, het delen van waardevolle content kriebelt.

Freelance tekstschrijver Freelennse inspireerde me om elke zondag een blog te plaatsen met een terugblik op de week. Zij beschrijft vooral haar dagen (erg leuk!). Ik deel liever mijn inzichten, gedachtenkronkels ervaringen en tips. Want al die dingen waarover ik wil schrijven, dat kan natuurlijk ook in het kort! Dus here we go.

Gedachtenkronkels week 18 2020

  1. Carnivoor restart!
  2. Prachtig interview met Jewel: van spiritualiteit tot neurowetenschap
  3. Geluk is vooruitgang
  4. Serietip: Black Lake (SE, 2016) op Netflix

1. Carnivoor restart!

Vorig jaar behaalde ik supergoede resultaten met het carnivoordieet. Ik verloor gewicht, sliep beter, was helderder en had veel minder plak op mijn tanden. En meer. De feestdagen vielen samen met een verhuizing en ik zwichtte voor chocolade. En meer.

Dit jaar deed ik wat halfslachtige pogingen om het weer op te pakken, maar de knop ging niet weer om. Nu wel! Vanaf 1 mei herstart ik het carnivoordieet. Lees meer in mijn blog Carnivoordieet: herstart op 1 mei 2020. Dan snap je ook waarom ik het over geitenworst heb in de titel.

2. Prachtig interview met Jewel: van spiritualiteit tot neurowetenschap

Jewel (ja, de zangeres van Foolish Games, die prachtige hit uit de jaren ’90) werd als tiener dakloos. Ze realiseerde zich toen dat je nergens controle over hebt, behalve over je gedachten. Ze ontwikkelde voor zichzelf oefeningen om haar gedrag en gedachten te veranderen. Van negatief en angstig naar positief. En die blijken volgens een neurowetenschapper ook daadwerkelijk nieuwe verbindingen in je hersenen te maken. Fascinerend!

In deze video vertelt ze daarover. En over nog veel meer. Persoonlijke verhalen over opgroeien in Alaska, oude overtuigingen, vergeving en natuurlijk haar oefeningen. Prachtig om naar te luisteren. Regelmatig zelfs poëtisch. En elke keer weer maakt ze een bruggetje naar de neurowetenschap. Een ontzettend inspirerend en leerzaam uur. Aanrader dus!

3. Geluk is vooruitgang

Ik schreef hier een lap tekst over meer willen. Dat ik me daar nog wel eens schuldig over voelde, maar nu niet meer. Want meer willen is groei. En groei is vooruitgang. En vooruitgang is geluk. De tekst werd zo lang, dat ik er een apart blog van heb gemaakt. Nouja, lang. 419 woorden, valt mee hoor.

Lekker ironisch wel. Een wekelijkse rubriek starten omdat bloggen zoveel werk is en dan met 3 blogs eindigen in plaats van 1! Nouja, ik wilde meer blogs schrijven hè. Dus over meer gesproken… hier is het het blog Geluk is… vooruitgang!

4. Serie-tip: Black Lake op Netflix.

Ik keek de serie Black Lake op Netflix. Horror en crime met een flinke vleug bovennatuurlijkheid (is dat een woord?). Erg spannend!

Seizoen 1: een groep vrienden logeert in een verlaten skiresort, omdat één van hen het wil kopen. Maar dan gebeuren er allerlei rare dingen… Speelt er echt iets bovennatuurlijks? Of is iemand met ze aan het f•cken?

Seizoen 2: dit seizoen begon een beetje langdradig, maar werd na 3 afleveringen toch wel spannend. Een groep mensen is voor therapie op een afgelegen eiland. Ze mogen geen contact hebben met de buitenwereld. Dan gebeuren er vreemde dingen. Wat is er vorig jaar gebeurd op het eiland? En spookt het er? Of is er iemand op het eiland die niet zulke goede bedoelingen heeft?

De serie is ook te koop op dvd:

Black Lake op dvd

Volg je me al op Instagram?

Als je meer wilt zien over mijn eten, gedachten over gezondheid en natuurfoto’s. En tussendoor soms een selfie en sportvideo’s. Enzo. Volg me dan gezellig even 😉

Mijn handle is gewoon @janinesterenborg. Zie je daar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.