Gedachtenkronkels: geld, genieten en een regeneratieve boerderij

Wat heb ik veel gedaan deze week! Ik luisterde heel interessante podcasts, at veel te veel wat ik niet had moeten eten en had een hoop mooie inzichten. Dit was mijn week. Hoe was die van jou? Laat het me weten in de comments onder dit artikel!

Money maandag 4 mei

Vandaag had ik een dagje vrij! Een lekker lang weekend, want morgen is het 5 mei en dat is sowieso al een vrije dag. Daar was ik ook wel even aan toe na weken met een hoop deadlines. Vandaag poetste ik mijn wc en badkamer. Echt zo’n klus waar ik altijd tegenop zie. En als het klaar is denk: was dat nou zo moeilijk, Janine? Met een fijne podcast is het helemaal niet zo vervelend.

Miljonair worden?

Ik luisterde naar Chris Hogan. Een man met een stem die perfect zou passen in een late night R’nB radioprogramma. Maar hij is een financieel expert uit Amerika (team Dave Ramsey) en hij praat met luisteraars van zijn show over geld. Vandaag hoorde ik een gesprek met een jongeman van 37. Hij maakte zich zorgen omdat hij al 37 was en was bang dat hij geen tijd meer had om miljonair te worden.

Tijd zat

Chris stelde hem gerust: je bent geen 79! Je hebt nog genoeg tijd! En daarmee stelde hij mij ook gerust, want ik wil ook graag een flink vermogen opbouwen. En als ik dan luisteraars van begin 20 hoor die al een flink eind op weg zijn, slaat bij mij de twijfel of dat lukt ook nog wel eens toe. Nergens voor nodig dusch. Bring on the money!

https://youtu.be/T8-5Bksshag?t=1828

Lezen, honing en Facetimen met cavia’s

Daarna luisterde ik een het eerste deel van een podcast van Eindbazen, waarin Wiggert financieel expert Femke Hogema interviewde, las ik nog wat in The science of Getting Rich, kocht ik bij EkoPlaza honing van een lokale boer, at ik een klein reepje chocolade (oeps!) en FaceTimede ik met familie (en hun 2 nieuwe cavia’s). Prima dagje!

Dinsdag 5 mei

Nog zo’n heerlijke zonnige vrije dag. Ik had superveel trek vandaag. De laatste tijd eet ik 1 flinke maaltijd per dag, maar vanochtend voelde ik meteen aan: vandaag is een dag om mijn voorraad aan te vallen.

Fooooooodd

Ik at een hoop zelfgefermenteerde yoghurt en rauwmelkse Kefir Hangop van Rauwpower als ontbijt, stooflappen en nog meer yoghurt en kefir als lunch, bij een vriendin nog een stroopwafel en negerzoentjes, bij mijn moeder 2 stukjes witte chocolade en thuis een entrecote en nog meer yoghurt. Ja je leest het goed: ook niet-carnivoor dingen.

Dat is regelmatig mijn struggle. Ik wéét dat het beter is voor mijn fysieke gezondheid om 100% carnivoor te eten. Maar soms is die beperking stressvol. En dat is mentaal dan weer niet gezond. Dus ik ben op zoek naar de juiste balans.

Boos op mezelf worden heeft geen zin. En als ik mijn snackgedrag nu vergelijk met dat van een paar jaar geleden, heb ik zoveel vooruitgang geboekt! En dat geeft me weer vertrouwen dat ook dit een fase is waar ik doorheen moet.

Verder las ik vandaag verder in The Science of Getting Rich, begon ik met een les in The Manifesting Academy van Sarah Prout en genoot ik van koffie en zon bij een vriendin in de tuin. En ik deed een fotosessie met haar kat en met mijn cavia’s. Kijk nou hoe lief!

FOTOS VAN KAT EN CAVIAS

Boekenclub: Het geheim van levenskracht

Verder meldde ik me aan voor de boekenclub van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman. Vanaf 17 mei gaan we het boek Het Geheim van Levenskracht van Rajshree Patel lezen en bespreken. Ik ben erg benieuwd!

Boek cover Het Geheim van Levenskracht

De beschrijving op bol.com klinkt veelbelovend: het gaat onder andere over hoe je toegang krijgt tot je onbegrensde potentieel en hoe je jezelf bevrijd van beperkende overtuigingen.

Je dagen zijn blanco pagina’s

Nu zet ik alvast Woensdag 6 mei boven de alinea hieronder. Wat heerlijk, een helemaal blanco ‘papier’! Ik kan de dag vullen zoals ik wil. Kies ik ervoor om te snoozen en chocolade te eten? Of kies ik ervoor om enthousiast mijn bed uit te springen, te sporten, vlees in de slowcooker te stoppen voor de lunch en vol energie aan het werk te gaan? De keuze is aan mij.

Woensdag 6 mei

Mijn blanco vel startte supergoed! Ontbijten met geitenyoghurt, riblap in de slowcooker, worst in de braadpan. Lekker lunchen in de zon.

Maar ’s middags sloeg de vermoeidheid toe. Gisteravond was ik namelijk zo blij dat ik weer zin had om te bloggen, dat ik het uit enthousiasme veel te laat maakte. En ik stond vroeg weer op. Slechte combi! Want ik kreeg daardoor zoveel zin in koffie en chocolade dat ik even naar het lokale koffietentje liep en daar cappuccino en 2 mini-Tony’s kocht. En daarna chocolade bij Xenos. Whyyy? Suiker en cafeïne zijn echt verslavingen jonges. Bah!

Maar ook goed nieuws: bij de Xenos kocht ik een leuke vaas met pluimen, voor in de vensterbank.

Boek in de bus

Nog meer goed nieuws: mijn nieuwe boek van Rajshree Patel werd bezorgd. En de inhoud ziet er veelbelovend uit. Voordat ik erin mag beginnen van mezelf, ‘moet’ ik eerst de reviews van The Science of Getting Rich en De Rijkste Man van Babylon schrijven. Daar geef ik mezelf nog 10 dagen de tijd voor.

De Psychologie van Succes podcast

Ik luisterde tijdens mijn wandeling naar het centrum naar de Psychologie van Succes Podcast van Tonny Loorbach en Albert Zonnevelt. Dit zijn altijd heerlijke podcasts. Lekker kort (zo’n 20 minuten per aflevering), met interessante onderwerpen en gortdroge humor.

De podcast van deze week gaat over waarom de tijd zo snel gaat.

“Wil je langzamer leven?
Dan moet je NU meer eerste keren beleven”

Mijn inzicht van deze podcast: je onthoudt vooral de memorabele momenten, niet de momenten die erop lijken. Bijvoorbeeld: al je eerste ervaringen weet je je nog te herinneren. Zoals je eerste biertje, je eerste kus of je eerste sollicitatie. Maar het 20e biertje, die kun je je niet meer herinneren. Dat was veel minder memorabel.

Dus als je het idee wilt hebben dat het leven langzaam gaat, zul je een leven moeten leiden waar zoveel mogelijk memorabele dingen in zitten. Hoe doe je dat? Door in het NU dingen te doen die bij je passen. NU. En niet morgen.

Verder werkte ik een uur of 8, luisterde ik de persconferentie over versoepelingen van de Coronamaatregelen (yay, ik kan binnenkort éindelijk weer naar de chiropractor!) en maakte ik een avondwandeling.

Donderdag deadlinedag 7 mei

Vandaag was ik moe. En daardoor ging koffie en chocolade er wel in. De hele dag gewerkt, deadline gehaald, op de bank geploft en daarna mezelf van de bank gesleept om een stukje te wandelen. En dat zag er zo uit:

Podcasttip: Thijs Lindhout interviewt Froukje de Both

Tijdens de wandeling luisterde ik een ontzettend mooie podcast: het interview van Thijs Lindhout met Froukje de Both. Over dat je niet afhankelijk bent van liefde van anderen en hoe je die liefde juist uit jezelf haalt. Inspirerend (dat krijg je met de 100% inspiratiepodcast), maar de connectie die die twee hebben, was nog wel het mooiste om te horen. Aanrader!

Synchroniciteit: vraag & antwoord

Halverwege mijn rondje kreeg ik ineens de sterke impuls om mijn Instagram te checken. Dat gebeurt me niet zo vaak als ik aan het wandelen ben én al een toffe podcast aan het luisteren ben. Doen dan maar.

William Shewfelt live

Op Instagram ging William Shewfelt op dat moment live. Hij is een Amerikaans acteur, auteur, sporter en meer. Influencer is misschien wel het beste woord hier. Hij deelt vaak goede tips en inzichten, dus ik opende zijn live-video.

Elke dag gefocust op mijn doelen, hoe dan?

Al een paar dagen liep ik rond met de vraag: hoe kan ik er nou toch voor zorgen dat ik ELKE DAG gefocust blijf op mijn doelen? Ik dacht er zelfs aan om William die vraag te stellen via DM. Want maandag begin ik met zijn 21 day Carnivore Shred Challenge en dan wil ik echt elke dag mijn doel helder voor ogen hebben. Want elke challenge heeft 4 winnaars en ik wil winnen! Dus die vraag stelde ik tijdens zijn Instagram-live.

Elke ochtend schrijven

William gaf een heel praktisch en uitvoerbaar antwoord: “Begin je dag met journaling. Schrijf op wat je doel is en welke stappen je die dag gaat zetten om dat doel te behalen.” en: “Voor mij gaat het om een goal setting process in de ochtend, dat me verbindt met mijn doelen. Ik schrijf elke ochtend op welke stappen me dichter naar mijn doel brengen. En het gaat om geïnspireerde actie. Op sommige dagen wil je het één doen, op een andere dag iets anders. Hoe meer je gefocust bent op je doel, hoe meer je die intuïtie ontwikkelt.”

De Instagram-video staat niet online, maar ja, beetje jammer om hier niks bij te plaatsen hè. Daarom een andere video van William over mindset:

https://www.youtube.com/watch?v=7mWv59GiJ-Y

Hoe kreeg ik juist op dat moment de impuls om Instagram te checken? Ik was onbewust afgestemd op de frequentie om antwoord op mijn vraag te kunnen ontvangen. Dit soort dingen leerde ik van Abraham Hicks. Klinkt vaag? Dan vind je de volgende video vast helemaal vaag! Enjoy 😉

Video: onze ervaring op aarde

Deze kreeg ik via WhatApp. Een geweldig verhaal over onze menselijke ervaring als spirituele wezens:

Vrijdag 8 mei

Weer een dagje gewerkt. En na het werk ging ik weer wandelen. Een klein stukje, want ik wilde op tijd terug zijn voor een livestream van de Strong Sistas. Twee zussen van ergens in de 20 uit Illinois, die ruim een jaar het carnivoor dieet volgden, nu weer wat koolhydraten toevoegen en… een regeneratieve boerderij gaan beginnen. Ik volg ze op Instagram (@strong.sistas), daar delen ze interessante informatie en tegelijk zijn ze hilarisch en inspirerend.

Regeneratieve boerderij

In deze YouTube-live sessie vertelden ze over hun plannen om nog dit jaar een regeneratieve boerderij te beginnen. En hoe gaaf lijkt het me om dat in de toekomst ook te doen!? No worries, ik heb het nog erg naar mijn zin op mijn werk. Dus ik zeg niet zoals in 2013 mijn huur op om poep te gaan scheppen op een Deense lamaboerderij. Maar buiten werken met dieren heeft me altijd al aangesproken. Dus wie weet, ooit!

Anyway, de video kun je hier terugzien:

Ook leuk om te volgen op Instagram: @WhiteHoofAcres, een regeneratieve boerderij in Alabama.
In Nederland vond ik er via Google één: Bodemzicht, onder Nijmegen.

Inzicht: beperking of verslaving?

Op Instagram kwam ik een interessante post tegen van @optimal.body.nutrition:

Deze sluit perfect aan op wat ik dinsdag schreef: dat ik de beperking van een gezond eetpatroon soms als stressvol ervaar, terwijl ik weet dat bewerkt eten slecht voor me is. Maar dat ligt niet aan het eten, dat ligt aan mij. Mooi inzicht om te overdenken! Onder de post staan trouwens ook interessante comments.

Zaterdag 9 mei

Weekend! Sinds ik thuis werk, kijk ik meer uit naar het weekend. Ik word nu de hele dag geconfronteerd met alles wat thuis nog moet gebeuren en alles wat ik wil doen. Zoals de boeken die ik wil lezen, de plintjes die ik wil leggen en de tuin die ik wil omspitten. En lekker samen met de buren (of alleen) in de tuin zitten.

Meer aandacht geven aan boeken, plintjes en tuin heeft ook een voordeel: ik lees meer en krijg meer in huis gedaan in mijn vrije tijd. Zaterdag zat ik lekker in de zon, schreef ik op papier een eerste versie van mijn blog over The Science of Getting Rich en noteerde ik mijn doelen voor de 21 day Carnivore Shred Challenge die morgen start.
En toen het buiten te warm werd, had ik zin (ja echt!) om binnen te stofzuigen en dweilen. Een schoon en opgeruimd huis hebben is zo fijn. Nu nog bijhouden. Dat blijft een uitdaging.

En na een BBQ met de buren dook ik mijn bedje in. Na zo’n lange dag buiten was ik binnen een paar tellen vertrokken. Heerlijk!

Zondag 10 mei

Ook weer zo’n heerlijk dagje. Uitgeslapen, koffie gedronken in de tuin, de schuur gestofzuigd en een deel van de tuin geschoffeld. Kostte 3 uur, maar dan heb je ook wat. Nog heel veel uren te gaan zoals je ziet. Want man, wat een troep zit er in het zand. Morgen heb ik sowieso spierpijn.

Verder deed ik boodschappen, ben ik bij mams langs geweest en begon ik met een nieuwe serie op Netflix: Safe. Met Michael C. Hall, die je misschien beter kent als Dexter. Ik heb 1 aflevering gezien en ik vind het veelbelovend.

Vandaag had ik niet zoveel zin in podcasts enzo. Ik luisterde wel 100 keer naar It’s a Beautiful Day van Michael Bublé:

En dan ga ik nu slapen, want morgen gaat mijn wekker om 5 uur. Ja, vrijwillig! Als onderdeel van de 21 day Carnivoor Shred Challenge pak ik The Miracle Morning weer op. Elke ochtend tijd voor mezelf, voordat ik begin aan werk of aan wat dan ook. Ik deed het in 2015 en 2016 een tijd en dat beviel erg goed. Het opstaan is *bliep*, maar eenmaal op zijn en tijd nemen voor visualisaties, journaling en lezen is echt een kickstart voor de dag!

Hallo geduldige lezer!

Superleuk dat je helemaal tot hier bent gekomen! Nu ben ik benieuwd: welk onderwerp uit dit weekoverzicht vond je het leukst? Of het interessants/inspirerend/herkenbaar? Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.