Gedachtenkronkels week 53: kerstcavia’s, PRI-therapie en koffie

Anderhalf jaar geleden schreef ik mijn laatste Gedachtenkronkels. En zo te zien was dat ook nog maar mijn tweede? Voor mijn gevoel heb ik er zeker 10 geschreven! Nou, op naar de 10 dan. Want deze blogs schrijven is voor mij een goede manier om creatief te blijven, mijn gedachten te ordenen en om te reflecteren op de week. En als iemand (jij?) het leuk vindt om te lezen, hartstikke leuk, laat dan vooral een reactie achter! 

Deze week: vakantie, kerstcavia’s, PRI, koffie en podcasts

Maandag 27 december

Vandaag is mijn eerste vrije werkdag deze vakantie. Ik ben er echt even aan toe. Maar zoals elke eerste vakantiemaandag voel ik me wat onrustig. Mijn lijf weet dat ik ‘hoor’ te werken vandaag. Wat doe ik dan om half 11 nog in mijn pyjama!? Dat hoort niet! Herkenbaar?

Hallo postbode
Een boswandeling helpt meestal ook wel, maar ik kan eerst helaas ook de deur niet uit. Nouja. helaas: het is pakjesbezorgdag! Ik krijg vandaag van alles binnen. Van die items waar je alleen als 35+’er blij mee kunt zijn:

  • een topper, want mijn slaapbank ligt niet al te best;
  • nieuw beddengoed;
  • mijn Bullet Journal voor 2022;
  • Vitamine C en 3 balen hooi voor mijn cavia’s. Het hooi is de helft goedkoper dan wat ik normaal koop. Ik bestelde meteen maar 40 kilo. Als die mormeltjes het nou maar lekker vinden!

Darren Hayes luisteren
Tijdens de kerstdagen en vandaag luisterde ik interviews met mijn tieneridool Darren Hayes. Wat een heerlijke vent is dat toch, ik word helemaal relaxed als ik hem hoor. Voor mijn mede Savage Garden-fans: hieronder wat luistervoer. Ook een tip voor als je worstelt met je geaardheid, een moeilijke jeugd hebt gehad, of gewoon een leuk gesprek wilt luisteren:

Kerstcavia’s

Ook haalde ik mijn kerstspullen maar eens mooi op tijd van zolder om een fotosessie te doen met mijn haarballen: 

En er stond opeens een man voor mijn raam. Gelukkig gewoon een vriend van me die onverwacht kwam helpen met een kastje ophangen. Leuke verrassing, en ik ben blij dat het ding eindelijk hangt!

Dinsdag 28 december

Vroeg op vandaag! Rond 7:45 uur werd ik opgehaald voor een wandeling over het Fochteloërveen. Wat een prachtig gebied is dat toch. Het was drassiger dan we hadden verwacht, dus we maakten er een kort tochtje van. Volgende keer verder én met betere wandelschoenen aan. Wist je trouwens dat er waterdichte sokken bestaan? Ik tot een paar maanden geleden niet. Ideaal lijken ze me! Iets voor de volgende pakjesbezorgdag misschien 😉

Thee en therapie
In de middag regende het en plofte ik op de bank met mijn PRI-boeken en observatieformulieren. Onder dit kopje schreef ik een heel stuk over PRI. Daar heb ik maar een apart blog van gemaakt. PRI (Past Reality Integration) | mijn eerste ervaring.
Mijn eerste blog in 2021! Mooi op tijd, niet? 😉 


Woensdag 29 december

Caviahok schoon, rondje markt, PRI, huis opruimen, bloggen… dat was het wel vandaag. 

En op de valreep nog iets kleins maar zo tofs: iemand speelde vroeger regelmatig een mooi nummer op zijn gitaar. Al 9 jaar vroeg ik me zo nu en dan af van wie dat nummer ook alweer was en hoe het heette. Spotify gaf me vandaag het antwoord tijdens zo’n ik-speel-na-dit-album-lekker-wat-ik-zelf-wil-sessie van de app: Thirteen van Big Star. 

Donderdag 30 december

Wind en regen, echt zo’n dag om heerlijk thuis te cocoonen. Koffie met een vriendin, verder met opruimen, podcast van The Minimalists luisteren, koffie gedecafeïneerd met water bestellen en cavia’s knuffelen. Die koffie is van Fascino Coffee, een Nederlands merk. Ik kan het nog niet aanraden of afraden, maar wat ben ik in elk geval blij dat ik een decaf heb gevonden die niet chemisch bewerkt is!

Vrijdag 31 december

Vandaag stond in het teken van een grote schoonmaak en opruim van mijn slaapkamer en douche. Het moest en zou voor het nieuwe jaar netjes zijn! Lekker op tijd, Nien. Maar gelukkig is het bijna allemaal gelukt. Voelt toch als een frisse start van het nieuwe jaar. Dat luidde ik na mijn schoonmaaksessie in bij een vriendin. Allebei moe, maar met een glaasje port en wat hapjes hielden we het toch vol tot ongeveer kwart voor 1. Natuurlijk kwam het gesprek ook op goede voornemens voor 2022. Die van mij? Leren longboarden, op avontuur gaan en meer bloggen.

Zaterdag 1 januari

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Wat een heerlijk lui dagje was dit. Uitgeslapen (op mijn fijne nieuwe topper! Blij mee), met PRI bezig geweest en ik wandelde een rondje door het park. Dat was het wel zo’n beetje. Blij dat de feestdagen er weer op zitten en terug naar een normaal ritme. Wat ook wel weer saai kan zijn natuurlijk. Maar van normale dagen kunnen we zelf wat moois maken, zonder dat iets ‘moet’, toch?

Zondag 2 januari

Weer niet zoveel gedaan. Vaak zitten mijn weken proppievol met last minute-plannen, dus deze rust was even heerlijk! Rondje gewandeld. Geitjes gekeken. En ‘s avonds achter de laptop voor de eerste meeting met de Steak & Butter Gang van de January Carnivore Challenge. Het was de introductie-meeting, dus voor mij weinig nieuws. Maar hoe fijn om weer met de community bij elkaar te zijn! Terwijl ik luisterde naar de uitleg, maakte ik de eerste pagina’s in mijn nieuwe Bullet Journal voor 2022. Wat wil ik doen, welke boeken wil ik lezen, wat staat er al op de planning dit jaar? 

Eén van mijn plannen is dus om meer te bloggen. Wat nogal een makkelijk doel is, want vorig jaar plaatste ik maar 1 blog. Maar ik wil er dit jaar geen specifiek aantal eraan hangen. Gewoon bloggen en ervan genieten. Want ik doe het omdat het leuk is, niet omdat het moet. Dus wie weet plaats ik netjes elke week een Gedachtenkronkels, maar misschien is dit ook wel de eerste en laatste van 2022. Ik beloof niks en ben zelf heel nieuwsgierig naar wat ik ervan ga maken! 

Leuk als je ergens op wilt reageren. Laat vooral een comment achter! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.