IJs van banaan, nectarine en appel-rabarbercompote

IJs zonder zuivel, soja en suiker. Ik moet de eerste winkel/ijsboer die het verkoopt nog vinden. Gelukkig is het ook makkelijk zelf te maken! De basis is een banaan met kokosmelk, en verder kun je veel variëren met verschillende vruchten. 

[UPDATE 2020: inmiddels eet ik carnivoor. Ik ben er niet meer van overtuigd dat planten per definitie gezond zijn. Lees meer in mijn blog(s) over Carnivoor.]

Het ijs dat vandaag heel goed heeft uitgepakt, is ijs met banaan, kokosmelk, een nectarine en appel-rabarbercompote. Al denk ik dat het ook erg lekker is zonder de compote.

ijs-banaan-rabarberIngrediënten:

1 banaan
1 nectarine
2 eetlepels appel-rabarbercompote (optioneel)
een scheutje kokosmelk

benodigdheden:

mes diepvriesbakje blender

Duur:

inclusief invriezen en compote maken: enkele uren
exclusief invriezen en compte maken: 5 minuten

Voorbereiding:

Snijd de banaan in plakjes en de nectarine in stukjes. Doe dit samen met de compote in een bakje in de vriezer en laat het een paar uur staan, tot het bevroren is.

Bereiding:

Ben je klaar om het ijs te maken, snij de bevroren ingredienten dan in stukjes en doe ze met een scheutje kokosmelk in de blender. Met een staafmixer werkt het ook, maar dat is iets minder praktisch. Blend tot er geen stukjes meer over zijn. Je ijs is klaar! Het is heel makkelijk in bolletjes te scheppen, dus je kunt er naast lekkere ook mooie toetjes mee maken, zoals een muffin van amandelmeel met ijs!

ijs-banaan-rabarber

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.