Januari challenge: no cheating!

Een diepvriespizza met zo’n harde korst waar ik m’n smoel aan openhaal als avondeten, een chocoladereep met zoveel suiker dat ik er instant hoofdpijn van krijg als toetje en een plakkerig broodje bapao als late night snack, die zo te ruiken de volgende ochtend niet op mijn heupen zit, maar onder mijn armen. Deze ‘heerlijkheden’ ga ik -godzijdank- missen in januari!

Hoewel ik mijn december challenge gefaald heb, start ik in januari gewoon een nieuwe challenge. En dat is: zero cheating! Wat eten betreft natuurlijk, want verder valt er weinig te cheaten. En dat is prima. (Ik heb het immers al druk genoeg met eten).

Mission-Limitless-Januari-Challenge-no-cheating

Zero cheating

Zero cheating betekent voor mij deze maand: niet afwijken van mijn vooraf vastgestelde eetpatroon. Het is in drukke weken nou eenmaal aanlokkelijk om toch maar een diepvriespizza mee te nemen, of een broodje geitenkaas met zongedroogde tomaat te halen op het station. En dat wil ik deze maand dus niet doen. Wat dan wel?

Mijn basis: vegan paleo. Paleo heeft me al veel goeds gebracht, maar weer vlees gaan eten was daar niet een van. (Maar paleo is toch alleen vlees, denk je? Nee, lees je eerst maar even in dan) Dieren zijn veel te leuk en lief om op te eten! Aangezien zuivel sowieso al niet binnen paleo valt, blijven er voor een vega-paleo’er qua dierlijke producten alleen eieren en honing over. En daar kan ik ook wel zonder. Voilà, vegan paleo!

Naast mijn basis voeg ik nog wel enkele niet-paleo en niet-vegan ingrediënten toe, om het no cheating handelbaar voor mezelf te houden en omdat ik er wel klaar mee ben om dingen wel of niet te ‘mogen’.
Dit zijn ze:

 • Biologische grasboter. Voor in mijn overheerlijke bulletproof coffee, om in te bakken en om -als niemand een ziet- los van te smullen.

 

 • Rijst (met mate). Het is cheap en lekker en geen tarwe, en als crossfittie in the making heb ik m’n carbs wel nodig. Met mate, want van te veel word ik moe.

 

 • Peulvruchten (met mate). Zie rijst. Ook peulvruchten eet ik met mate, want van too much krijg ik buikpijn.
 • Honing. Toch wel. Want ik heb nog een verantwoord(?) potje staan. En mijn theorie is: verantwoorde honing redt de bijen. Iemand enig idee of dit klopt?
 • Aardappelen. Weer iets met cheap, carbs en crossfittie.

 

Wat de pot schaft

En in wat de pot schaft-situaties kies ik de beste opties: bij MeetingPlaza of Seats2Meet kies ik de salades. Daar zit meestal kaas in. En als ik bij vrienden eet zal ik ook niet te moeilijk doen, maar voor bijvoorbeeld pasta met kaassaus en brood zal ik wel bedanken.

Waarom pak ik het zo aan? Het meeste heb ik thuis te winnen. Door mijn slechte meal planning belandde er te vaak een pizza in mijn winkelmandje, of kocht ik op het station een frietje met mayo of een broodje geitenkaas. Of ik koos iets kleins maar verantwoords, maar na beide (suikerpiek / te weinig vullend) kreeg ik op een gegeven moment zo’n trek dat ik chocolade kocht.

 

Hoe pak ik het aan?

Deze maand pak ik het anders aan: ik maak een goede wekelijkse planning, doe aan meal preppen en prop lekker veel groenten en vet naar binnen om vol te raken en te blijven. En dus niet in de verleiding te komen om slechte snelle carbs te kopen.

Gekookte broccoli met een blokje grasboter erop… nomnom!!! Maar nu eerst een kilo oliebollen. Oké, doei 2015!

4 gedachten over “Januari challenge: no cheating!”

  1. Zie nu pas je reactie 😮 In januari ging het goed! Vanaf 5 december start ik met een voedings- en trainingsschema, benieuwd wat ik dan allemaal mag/moet eten en doen 🙂

 1. Ik heb van de week gehoord dat er maar 1 honingfabriek is in Nederland. Deze fabriek levert aan de winkels. Alle honing die in de schappen te vinden is, schijnt daar weg te komen. Biologisch of niet. Ik denk dat honing bij de plaatselijke biologische honingboer het meest bij-proef is? Maar dat is een aanname 😉
  Als het maar goed voelt toch? 🙂

  Cool dat jij je eigen challenge hebt gedaan! En gaaf deze paleo blogs! Heb je je eigen challenge overigens volgehouden? Ben je nu totaly paleo?

  1. Zie nu pas je comment! Leuk! Waar heb je dat over die honingfabriek gehoord?
   Ik heb het in januari wel volgehouden, op 31(?) januari heb ik om het te vieren een taartje gegeten op een verjaardag, haha! Nee, volledig paleo ben ik niet meer en zal ik ook niet meer worden, het is me te ‘uitsluitend’ zoals ik hierboven al schrijf. Maar geen suiker en tarwe in augustus was héél fijn! En op 5 december start ik met personal body plan. Benieuwd wat dat me brengt! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.