Keto-kokosontbijtje met noten

Voor de liefhebbers van warm ontbijten én kokos, is dit het ideale recept! En het is nog snel klaar ook.

Wat is er zo lekker aan vind, is dat het een hartig ontbijtje is, maar door de kokos ook een beetje zoet. En kokos vind ik ook helemaal fantastisch, dus blijer dan met dit kun je me (bijna) niet maken!

Photo by Jonas Dücker on Unsplash

Let op, het is wel een recept dat past in het keto-‘dieet’, wat betekent dat het bestaat uit een hoop vet. Je moet er van houden!

Recept keto-kokosontbijtje

Ingrediënten:

  • 20 gram grasboter
  • 50 gram volvette kokosmelk
  • 15 gram kokosmeel
  • 10 gram kokosrasp
  • 30 gram pecannootjes
  • 10 gram paranoten (zo’n 2 stuks)
  • Optioneel: ongeveer 3 gram bijenpollen (een flinke theelepel)

Bereiding:

  • Verwarm de boter, de kokosmelk, -meel en -rasp in een pannetje op laag vuur. Roer regelmatig door.
  • Hak ondertussen de noten in kleine stukken (ik gebruik een vijzel)
  • Haal na een paar minuten het pannetje van het vuur. Doe de inhoud in een kommetje en garneer met de noten en bijenpollen.

En tadaaa!!

Schaaltje met keto-kokosontbijt.
Keto-kokosontbijtje met noten… omnomnom!

Ik vind dit een ideaal ontbijtje voor een luie zondag, of juist vlak voordat ik een lange wandeling ga maken. Voor een werkdag op kantoor vult het voor mij te weinig.

Het zou ook ideaal zijn als toetje, maar niet elke dag, dan eet je gauw te veel.

Keto-challenge?

In het originele recept vond ik in de keto-challenge van Mitchel van Duuren, degene die ik ook heb gevolgd toen ik startte met het Paleo-‘dieet’.

Dit is een ontzettend waardevol programma, met e-books met superveel waardevolle informatie én ondersteuning van hem en zijn team in de Facebook-groep (voor alleen leden).

In het originele recept zit overigens ei, maar daar kan ik mogelijk niet goed tegen. Daarom heb het recept aangepast naar mijn voorkeuren. Geen ei, wel iets meer van de andere ingrediënten! Nomnom!

Photo by Ali Abdul Rahman on Unsplash

Laat je het hieronder weten als je het ontbijtje hebt gemaakt (en gegeten uiteraard)? Ben benieuwd of je net zo’n fan bent als ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.