Limitless?

Een focus als nooit tevoren, zin om krachttraining te doen (waar ik een hekel aan had) en energie voor tien: dit voelde ik een paar dagen nadat ik in 2013 startte met de paleolifestyle. Het eten van alleen maar natuurlijke, tarwe- en suikervrije producten deed me ontzettend goed! De focus bleef echter niet lang, want binnen een paar dagen was de superfocus verdwenen, samen met mijn zin om te sporten. Wat wél bleef waren andere -erg fijne!- bijkomstigheden: een positievere kijk op het leven, meer energie na het avondeten en makkelijker uit bed komen. Ik ben op de goede weg, maar die focus, die wil ik terug.

Film: Limitless

limitless-movieBegin 2015 zag ik de film Limitless. Een verhaal over een schrijver die zich opsluit in zijn rommmelige en smerige huis, terwijl hij geen woord op papier krijgt en leeft van het geld van zijn succesvolle vriendin. Dan krijgt hij een pil in handen waarmee ineens alle informatie die hij in zijn hoofd heeft zitten geordend is, hij er makkelijk bij kan en binnen een paar dagen een geweldig boek schrijft. Ik realiseerde me: ik heb die focus een keer gehad, en als ik niks verander, komt die ook niet weer terug. Oké, mijn focus was niet zo extreem als die van ‘Enhanced Eddie’, zoals hij zichzelf in de film een keer noemt, maar sterker dan nu is hij sowieso. Ik ga die focus terugkrijgen!

Optimized self

En nee, ik ga niet op zoek naar een synthetisch pep-pilletje, maar naar een gezonde manier om mijzelf te optimaliseren. Dat doe ik door vanalles uit te proberen op het gebied van eten, supplementen, sport, quantified self, verzorging, routine’s en mindfulness. Ook verantwoord consumeren is belangrijk voor me: want ik kan dan zelf wel limitless leven, maar dat wil ik niet ten koste doen van de aarde en andere mensen en dieren op deze planeet.

Op Mission: Limitless neem ik je mee op mijn missie om limitless te leven, ik schrijf (en hell, misschien wel vlog?) over mijn ervaringen en inzichten, interview inspirerende mensen en ga een hoop lifestyle experimenten aan.

Volg me op social media!

Instagram: @missionlimitless
Twitter: @janineschrijft
Facebook: Mission: Limitless 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.