Voormalig aardappeleter en sporthater gone healthfreak

Hoi!

Welkom op Mission: Limitless!

Op deze site beschrijf ik mijn reis naar ultieme focus en gezondheid. Een korte introductie:

Wie?

Janine, 1983, voormalig aardappeleter en sporthater gone healthfreak.

Het begin: doei brood!

Tijdens mijn volwassen leven heb ik zelden een constant gevoel van energie gevoeld. ‘Moe’ was mijn middle name. Ergens rond 2010 realiseerde ik me: ik heb meer energie in me, maar het voelt alsof het wordt geblokkeerd. Vanuit daar ben ik op ontdekkingstocht gedaan op gezondheidsgebied. Ik leende een Sonja Bakkerboek van een vriendin, en leerde daarvan om brood vaker te verruilen voor yoghurt of een salade. Ineens had ik veel minder een middagdip. Interessant!

Janine Mission Limitless moe was mijn middle name
‘Moe’ was mijn middle name

Veganistisch?

Daarna leerde ik meer over veganistisch eten. Als vegetariër vond ik dat bijzonder interessant, en veganistisch eten is ook ontzettend lekker. Kikkererwten- en linzensalade met noten en avocado, hmm!! Toch hielp dat ook niet mee met het krijgen van meer energie.

Geraffineerde suikers

Ik stortte me op geraffineerde suikers. Dat was ontzettend moeilijk, want: chocola! Toetjes! Ahh! Na een tijdje suikervrij merkte ik nog niet heel veel, maar toen ik weer iets suikerrijks at, was ik meteen moe en chagrijnig. Ook al zo interessant!

De omslag: doei tarwe, hoi Paleo!

Inmiddels was het 2013 en meerdere experimenten verder was ik nog niet veel verder dan dat minder brood een vooruitgang is en dat suiker evil is. Ik besloot een rondvraag te doen op social media en tips te vergaren over wat ik nu moest gaan weglaten of juist toevoegen. De reacties waren duidelijk: weg met tarwe! Tarwe? Oké… Dit artikel van Mensje Melchior over het inmiddels befaamde boek Broodbuik haalde me over de streep om een tarwevrij eetpatroon te proberen. Glutenvrij brood heb ik kort geprobeerd, maar ook dat beviel slecht, ik kreeg nog steeds een energiedip. Dus ik googelde verder en kwam uit bij Paleo. En vanaf daar kun je hier verderlezen!

Luisteren naar mijn lijf

Inmiddels doe ik drie keer per week aan Crossfit, is mijn lijf een vorm aan het krijgen die ik al sinds mijn tienerjaren wil, en leer ik steeds meer over voeding. Wat zit waarin en waarom is dat goed of slecht? Wat kun je het beste wel en niet combineren? Wat voor effecten heeft welke voeding op mijn lijf?

Door deze ervaringen te delen wil ik niet alleen voor mezelf inzichtelijk maken waar ik mee bezig ben, maar hoop ik ook jou als lezer te inspireren met nieuwe inzichten en te voorzien van interessante informatie.

Ik ben geen wetenschapper, maar heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren en met een journalistieke achtergrond weet ik waarop ik moet letten bij het lezen van nieuwe informatie. Over alles ben ik sceptisch, maar ook daarom juist zo geïnteresseerd om het zelf te proberen. Doe met de informatie op deze site wat je wilt, en deel vooral ook je bevindingen in de reacties onder mijn blogposts!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.