Recept: amandelkoekjes, simpel en lekker! Vegan/Paleo

Crunchy amandelkoekjes, van amandelmeel, dadels en kokosolie. That’s it! En ze zijn superlekker. Hou je van zoet, dan is het een optie om wat honing of andere zoetstof naar keuze toe te voegen. Hmm… ik heb crunchy koekjes gemist als Paleonist!

[UPDATE 2020: inmiddels eet ik carnivoor. Ik ben er niet meer van overtuigd dat planten per definitie gezond zijn. Lees meer in mijn blog(s) over Carnivoor. Ook raad ik zo’n homp amandelmeel nu sowieso af. Doordat het een erg bewerkt product is, kan je suikerspiegel hiervan gaan stijgen. En het is juist de bedoeling om dat te voorkomen en zo puur mogelijk te eten. Neemt niet weg dat het toch echt wel een lekker koekje is!]

Amandelkoekjes-InstagramIngrediënten voor 6 koekjes

80 gram amandelmeel
20 gram kokosolie (alternatief: roomboter)
3 dadels zonder pit

Benodigdheden

Kommetje
Bakplaat
Bakpapier
Oven

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  • Snijd de dadels in kleine stukjes.
  • Doe de amandelmeel, de kokosolie en de dadels in een kom en kneed het tot één geheel.
  • Leg de bakplaat met het bakpapier erop klaar.
  • Maak bolletjes van het deeg, leg deze op het bakpapier en druk ze plat tot je koekjes hebt van ongeveer driekwart centimeter dikte.
  • Zet de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven. Eventueel iets langer, haal ze eruit zodra de zijkanten donkerbruin worden.
  • Laat ze buiten de oven even afkoelen op de bakplaat en til het bakpapier met koekjes en al op het aanrecht en laat ze nog wat langer afkoelen.

Tips

Maak een deel van het amandelmeel zelf door amandelen met de vijzel of een keukenmachine te malen. Dan krijg je wat groter stukken en dat is lekker voor de bite!

Met dank aan Gezond leven van Jacoline voor het recept!

Amandelkoekjes-Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.