Recept! Smaakvolle zomerse salade

Dit is één van mijn all time favoriete recepten die ik al tijden regelmatig maak: een smaakrijke zomerse salade die lekker, vullend en gezond is. Met elke hap die je neemt, proef je wat anders. En hij is ook nog eens supersimpel om te maken!



Zomerse salade

Dit recept is volledig vegan-proof, en op de erwten en bonen na ook paleo-proof. Wil je hem compleet paleonizen en heb je wat meer tijd? Vervang dan de bonen voor bijvoorbeeld falafel van courgette.

Bereidingstijd:
30 minuten

Ingrediënten:

Voor de salade:

  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • kwart komkommer
  • 1 zakje rucola of andere sla naar keuze
  • 1 blikje (ongeveer 135 gram) kikkererwten
  • 1 blikje (ongeveer 135 gram) tuinboontjes
  • 1 blikje (ongeveer 135 gram) kidneybonen
  • handjevol walnoten
  • paar blaadjes verse koriander
  • paar blaadjes verse munt
  • 1 theelepeltje venkelzaad
  • 1 theelepeltje komijnzaad

Voor twee broodjes:

  • halve rijpe bakbanaan
  • 30 ml kokosmelk
  • 30 ml kokosolie
  • snufje zout
  • 100 – 135 g tapiocameel

Bereidingswijze

Start met het maken van de broodjes. Het recept hiervoor vind je op eetpaleo.nl!

Ik vind het zelf lekkerder om de broodjes iets langer in de oven te laten zitten, zodat ze makkelijker open te snijden zijn. Hou ze in elk geval na een minuut of 12 goed in de gaten en zorg dat ze niet té donkerbruin worden (been there, done that 😉 )

Rooster de walnoten op laag vuur tot ze beginnen te geuren.

Snij de avocado en tomaat in blokjes en spoel de bonen af. Voeg alle salade-ingrediënten samen in een kom en tadaa! Klaar.

Vul een broodje met deze salade en je hebt een heerlijke vullende maaltijd.

Tijdbespaartip: Laat het broodje achterwege en doe er wat extra groenten in, dan staat het binnen 10 minuten op tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.