The Science of Getting Rich – boekentip!

Oneindige intelligentie. Visualiseren. Concrete doelen stellen. En daarmee een leven vanuit overvloed creëren. Het boek The Science of Getting Rich is een heerlijke combinatie van spiritualiteit, praktische tips en actie.

The Science of Getting Rich is een boek over financieel rijk worden. Maar het gaat niet om het geld. Het gaat om wat je ermee kunt doen. Wil je een betere gezondheid? Grote kans dat je geld nodig hebt. Een nieuw huis? Dan heb je zeker geld nodig. Maar hoe word je rijk?

The Science of Getting Rich legt de basisprincipes van rijk worden uit. Op de 146 pagina’s lees je waarom het belangrijk is om dankbaar te zijn, om een helder doel te hebben en om in actie te komen. En het is geschreven op zo’n inspirerende manier, dat je er meteen mee aan de slag wilt gaan.

Hieronder een korte samenvatting en de 10 lessen die ik van het boek leerde.

Laat je me onder dit artikel weten wat je van de samenvatting vind? Of van het boek natuurlijk, als je dat hebt gelezen!

The Science of Getting Rich: een korte samenvatting

Er is één bron van energie. Die energie vult alle ruimte in het Universum. En elke gedachte die in deze energie terechtkomt, krijgt vorm.

Met je gedachten kun je dan ook je eigen wereld vormgeven. Maar dat moet je wel op een bepaalde manier doen: vanuit dankbaarheid en met een heel helder doel voor ogen. Alleen als je je oprecht dankbaar voelt en je doel helder hebt, stem je af op de frequentie van de bron. Dan kun je je wensen doorgeven.

Daarna hoef je datgene wat je wilt, alleen nog maar te ontvangen. Dat doe je door in actie te komen. Die actie moet gebaseerd zijn op vertrouwen en de overtuiging dat wat je wilt, al van jou is.

Dan ontvang je rijkdom. En die rijkdom staat gelijk aan hoe helder je visie is, hoe vastbesloten je bent en hoe ontastbaar je geloof is. En natuurlijk aan het eeuwige van je dankbaarheid.

The Science of Getting Rich boek cover

10 lessen uit The Science of Getting Rich

1. Ieder mens is in staat om financiele vrijheid te bereiken

Alles komt uit dezelfde bron van energie. Wij mensen ook. Dat betekent dat we allemaal een verbinding hebben met het Universum. En dat we allemaal de kans hebben om het Universum te vragen om wat we graag willen. We moeten dat alleen wel op de juiste manier doen: met een helder doel en vanuit dankbaarheid.

2. Hoe je je voelt en wie je bent is het resultaat van waar je het meest aan denkt.

Overheersende gedachten zijn bepalend. Dus als je vooral gedachten hebt met een negatieve emotie, voel je je niet goed. Heb je soms het gevoel dat je het allemaal niet meer aankan? Dat komt door negatieve gedachten.

Daarom is het zo belangrijk om te focussen op gedachten met een positieve emotie, zoals dankbaarheid en de doelen die je wilt bereiken. Richt daar je aandacht op, dan trek je meer soortgelijke gedachten aan. En hoe positiever je gedachten, hoe meer je in verbinding staat met het Universum.

3. Oprechte dankbaarheid is belangrijk

Wie dankbaar is, leeft dichter bij de bron en ontvangt meer rijkdom. Hoe dankbaarder je bent voor goede dingen, hoe meer en hoe sneller je ze ontvangt.

4. Visualisatie is belangrijk

Waar je met veel emotie aan denkt, trek je aan. Of het nou positief of negatief is. Van nature focussen wij mensen op negatieve dingen. Des te belangrijker is het om bewust te focussen op wat je wel wilt. Stem af op die positieve frequentie en je geeft aan het Universum door wat je écht wilt. Er wordt van alles in werking gezet om jouw verlangen waar te maken.

Kortom: stem je frequentie af op de realiteit die je wenst – dat is wat je krijgt. Dat geldt ook als je afstemt op wat je níet wilt: ook dat is dan wat je krijgt.

5. Meer willen is oké en geld is belangrijk

Vooruit willen gaat zit diep in ons systeem. Het doel van de natuur is ontwikkeling. We hebben allemaal het verlangen om alles te worden wat we kunnen zijn. En succes is het leven is worden wie je écht wilt zijn. Dat is ook ons geboorterecht.

Om te worden wie je wilt zijn, heb je producten, kennis en diensten nodig. En die kosten geld. De wetenschap van rijk worden is daarom essentieel. Maar wat is ‘rijk’ dan? Het is meer dan tevreden zijn met een beetje. Je bent rijk als je geen geldzorgen hebt. Als er meer binnenkomt dan je nodig hebt. Als je verkrijgt wat je verlangt om je mooiste leven te leven. Hoeveel geld heb jij daarvoor nodig?

Lees ook mijn blog: Geluk is vooruitgang.

6. Wat je doet is minder belangrijk dan hoe je het doet

Twee mensen die precies hetzelfde werk doen, kunnen een compleet verschillend inkomen hebben. De één wordt er rijk van, de ander heeft moeite om rond te komen. Dat heeft te maken met de manier waarop ze handelen.

De manier waarop je succes behaalt, is door de stappen hierboven te volgen: weet wat je wilt, visualiseer het, voel oprechte dankbaarheid en onderneem geïnspireerde actie.

7. De hogere macht wil door ons heen leven

Nog een lekkere spirituele les hier: de hogere macht wil door ons heen leven.

We komen allemaal uit dezelfde bron en staan in verbinding met die bron. Die bron wil via ons genieten van al het moois op aarde. Van mooie muziek maken en lekker eten tot fijne stoffen, reizen en prachtige schilderingen maken. Jouw verlangen is één met die van de hogere macht. Het is het verlangen van het leven. En de bron wil dat jij alles krijgt voor het leven van je mooiste leven.

Kortom: geniet!

8. ACTIE! Maar wel in het nu

Zonder actie geen resultaat. Handel vanuit positiviteit en inspiratie. Start nu. Je kunt niet handelen in het verleden. Of in de toekomst. Alleen NU. Je kunt wel je toekomst creëren in het nu. Elke actie die je nu doet, heeft gevolgen voor je toekomst. Maar als je nu handelt en in gedachten bij de toekomst bent, ontstaat er ruis op de lijn.

Richt je aandacht daarom volledig op handelen in het nu. Doe wat je vandaag moet doen en doe dat zo goed mogelijk.

9. Talent is gereedschap

Talent is gereedschap. Je kunt nog zo’n fantastisch talent hebben, maar je moet wel weten hoe je het moet inzetten. En wat als je talent je geen plezier brengt? Dan ga je wat anders doen.

Je wordt namelijk op de meest voldane manier rijk door te doen wat je echt wilt. In een sterk verlangen zit een sterke kracht. Je hoeft het alleen nog maar op de juiste manier te ontwikkelen en toe te passen: visualiseer, wees dankbaar en neem geïnspireerde actie.

10. Ontvang wat je hebt gevraagd

Nogmaals: visualiseer, wees dankbaar, neem geïnspireerde actie en ONTVANG. Om te ontvangen hoef je niks extra’s te doen. Je hoeft het ontvangen niet te sturen. Het enige wat je hoeft te doen, is vasthouden aan je geloof en dankbaar zijn.

Je moet wel zorgen dat je je zaken op orde hebt: heb geloof en twijfel niet.

Kortom: met je gedachten stuur je wat je verlangt jouw kant op. Handel gericht en je ontvangt het.

Over The Science of Getting Rich

The Science of Getting Rich is een boek van de Amerikaan Wallace D. Wattles en werd voor het eerst uitgegeven in 1910. We zijn inmiddels 110 jaar verder, maar de principes uit het boek zijn tijdloos. Michael Pilarczyk vertaalde het boek naar het Nederlands:

The Science of Getting Rich: leef vanuit dankbaarheid en overvloed

The Science of Getting Rich boek cover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.