Mijn laatste stukje vlees, kip!

Twee uur lang stond ik in de keuken om iets écht bijzonder te maken. De gelegenheid? Ik eet weer vegetarisch en bereidde mijn laatste maaltijd met vlees. Ik had nog een biologisch kippenboutje in de vriezer liggen, een vrije avond en vooral veel motivatie om mijn huis vleesvrij te maken. Tijd voor the last chicken in the basket.

Twee jaar lang ben ik, na een periode van zeven jaar als vega (of eigenlijk: pescetariër, want wel vis) weer vlees gaan eten. Je moet wat als je op zoek bent naar energie, de paleo-lifestyle gaat volgen en ineens stopt met zuivel al die vega-burgers met soja en tarwe… Inmiddels heeft mijn tijdelijk sluimerende overtuiging dat ‘animals are friends, not food!’ echter weer de overhand genomen.

Paleo-proof kip

Dat neemt niet weg dat ik ontzettend kon genieten van mijn laatste kippeboutje. Van R. kreeg ik een recept dat er wel érg goed uitzag: paleo-proof kip met saffraan én mijn grote herfstliefde: pompoen. Dus die besloot ik te maken. Het resultaat: een heerlijke herfststoof! Lees het recept op Okoko.

Last chicken

Ik ga hem zeker nog eens maken, maar dan met extra groenten in plaats van kip. Het was écht lekker!

WHY?

En nu is mijn vlees dus op. En ben ik weer vegetariër. Waarom dan? Om 1001 redenen. Nou oké dat zijn er wel heel veel, maar hier zijn de drie voor mij belangrijkste:

 1. De dierenindustrie

  Koeien horen in de wei te dartelen en gras te eten. Kalfjes horen bij hun mams blijven tot ze haar uiers hebben uitgemolken. En varkentjes moeten lekker vreten in plaats van opgegeten worden. Dit is toch te schattig?

  Nou weet ik dat er genoeg boeren zijn die goed voor hun dieren zorgen en dol op ze zijn, maar het zijn nog altijd levende wezens die worden gebruikt voor ons genot. En dat staat me tegen.

 2. Vervuilend en destructief

  Bovendien is de veeinductrie de grootste vervuilende en destructieve industrie ter wereld, die zich vervolgens vertaalt in kiloknallers. Heel fijn dat Arjen Lubach daar onlangs aandacht aan besteedde in Zondag met Lubach!

  https://www.youtube.com/watch?v=RXRQNlxN5KY

 3. Warning: explicit content

  parental-advisory-explicit-content
  En waar het allemaal mee begon in 2005: ik vind het gewoon een vies idee om een stukje lijk op m’n (paleo-)brood te smeren.

Vega(n) paleo

Dus nu: vega paleo! En op den duur wil ik vegan paleo’ish gaan doen (aangepast op mijn eigen voorkeuren: wel kikkererwten en rijst bijvoorbeeld), want ook eieren bijvoorbeeld komen van kippen die voor ons genot gehouden worden… Maar dat is een volgende stap!

Unsplash-veggies

 

1 gedachte over “Mijn laatste stukje vlees, kip!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.