Mijn ervaring met acupunctuur

Acupunctuur – 1 maand verder

Voor het eerst in mijn leven lag ik op de behandeltafel van een acupunturiste. Ze plaatste naalden in acupunctuurpunten in mijn benen en buik, vroeg me een paar keer om mijn tong naar haar uit te steken en voelde met gesloten ogen aan mijn pols.

Acupunctuur leek me op basis van advies en wat research een mooie eerste stap op weg naar de limitless energie die ik in 2017 wil vinden. Ik was en ben echt helemaal klaar met mijn problematische buik, brainfog en eeuwige vermoeidheid. En ook met mijn koude handen en voeten en ’s nachts naar het toilet moeten. Die laatste twee waren voor mij maar een klein issue, maar ik zag ze als klacht staan op de site van mijn acupunctuurpraktijk en dacht: als ik daar ook meteen vanaf ben, is dat mooi meegenomen.

Nuchtere intake

Goed, een maand geleden stapte ik dus voor het eerst een acupunctuurpraktijk in. Van tevoren had ik geen idee wat ik kon verwachten, maar het viel me honderd procent mee. Geen zweverig gedoe, gewoon een nuchtere intake waarbij de acupuncturiste me vroeg naar mijn klachten, een normale behandeltafel zoals je die ook kent van een massage en heel belangrijk voor een koukleum: een aangename temperatuur.

Nadat ze de acupunctuurnaalden in mijn lijf had geprikt, liet ze me een minuut of twintig alleen liggen in een donkere kamer. Mijn buik begon meteen knorgeluidjes te maken en na afloop was ik voornamelijk lekker ontspannen van het liggen in de warme kamer, verder merkte ik niet zoveel. Ik kreeg het advies om twee potjes Chinese kruiden mee te nemen en die dagelijks te slikken, geen zuivel te eten en juist wel warme soepen, kip en wat rood vlees. Dat heb ik allemaal braaf gedaan.

Bijzondere effecten

Inmiddels heb ik in totaal vijf behandelingen gehad. Voel ik verschil? Absoluut! Mijn voeten zijn minder koud, ik hoef ’s nachts bijna nooit me te plassen en tussen mijn tweede en derde behandeling merkte ik iets bijzonders: midden in de nacht werd ik wakker met een raar gevoel net onder mijn ribben. Mijn ademhaling voelde vreemd aan en in mijn half slaperige toestand zag ik mezelf al afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Maar ineens voelde ik dat ik dieper adem kon halen in dat gebied, alsof er een knoop was losgemaakt. Een heel fijn gevoel!

Naald in mijn knotje?

Tijdens de derde en vijfde behandeling voelde ik ook van alles gebeuren, alsof er heel subtiel een stofzuigerslang in mijn buik uit de knoop werd gehaald. Bij de vijfde behandeling kreeg ik ook een naaldje bovenop mijn hoofd. Tijdens die behandeling had ik helemaal geen behoefte om mijn ogen te sluiten en was na afloop wat alerter. Heerlijk! Volgende keer jat ik zo’n naaldje, zodat ik hem stiekem heel de dag in kan houden, verstopt in mijn hipsterknotje 😉

Voorlopige conclusie

Mijn buik voelt een stuk rustiger en mijn voeten zijn minder vaak koud, maar naast de acupunctuurbehandelingen en het opvolgen van de voedingsadviezen heb ik mijn maaltijden verder aangepast. Ik volg nu grotendeels het GAPS-dieet, in verband met mijn ontdekking waar ik in mijn vorige blog over schreef.

Waar de verbeteringen die ik heb gemerkt nou precies aan te danken zijn? Ik weet het niet, maar ik vermoed de combinatie van alles bij elkaar. En eigenlijk maakt het me ook niet zoveel uit: ik voel positieve verandering en dat is al heel wat!

Ben jij wel eens bij een acupuncturist geweest? En wat heb je eraan gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.