Carnivoordieet: herstart op 1 mei 2020

Op 14 september 2019 startte ik met het carnivoordieet. En hield het de eerste 30 dagen en de weken daarna prima vol. Tot 5 december. Toen viel ik voor chocolade. Sindsdien was vlees nog wel mijn basis, maar at ik ook veel chocolade, kokosmakronen en dronk ik bijna elke dag op het werk een flat white. Ik voelde me minder fit en bijna alle kilo’s die ik kwijt was geraakt, zaten er weer bij. Tijd om het roer weer op te gooien!

Mei Maand Carnivoor Maand

In de Facebookgroep Carnivoor Nederland startten we op 1 mei met de Mei Maand Carnivoor Maand. Met ruim 20 carnivoren wisselen we dagelijks ervaringen, ideeën en recepten uit. Dat werkt erg motiverend.

Ik eet OMAD (One Meal A Day). Wat ik dan eet? Op zaterdag 2 mei at ik als lunch rauwe en gebakken runderlever, biefstuk en worst. Allemaal van Vlees van Ons, met zout van Redmont Real Salt. Een geitenworstje van De Kruidenwei, zelfgefermenteerde yoghurt (ik kocht een yoghurtmaker!) en wat yoghurt van Rauw Power. Heerlijk!

Mijn doel met het carnivoordieet

Mijn doel? Weg met de zwembandjes, mijn favoriete rokje weer fatsoenlijk kunnen dragen, een helder hoofd, beter slapen, meer energie. Op naar een betere gezondheid. Let’s gooo!!!

Carnivoordieet: veel vlees! Vlees op de bbq.
Photo by Waldemar Brandt on Unsplash

Update op zondag: geen lever meer

Bovenstaande schreef ik zaterdag. Vandaag (zondag 3 mei) moet ik helaas tot de conclusie komen dat mijn lijf niet van runderlever houdt. Het viel me al vaker op dat ik buikpijn kreeg nadat ik lever at, maar ik dacht dat het toeval was. Waarschijnlijk niet. Lever blijkt namelijk veel histamine te bevatten.

Histamine?

Veel over gehoord, weinig in verdiept. Er staat heel wat op wikipedia. De kans is groot dat ik niet tegen histamine kan. Want ook op bijvoorbeeld gerookte makreel, eiwit (van ei) en spinazie reageert mijn buik niet blij. En dat zijn producten met veel histamine of producten die histamine vrijmaken. Jammer de bammer! Maar goed om te weten. Geen lever meer, ennn door. Morgen lekker een ribeye als lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.