Recept: Muffins van amandelmeel met banaan, appel en rabarber

Deze muffins van amandelmeel zijn suikervrij, granenvrij, glutenvrij, zuivelvrij en ontzettend makkelijk om te maken! En bovenal erg lekker, vooral met een klein bolletje banaan-appel-rabarberijs erbovenop.

[UPDATE 2020: inmiddels eet ik carnivoor. Ik ben er niet meer van overtuigd dat planten per definitie gezond zijn. Lees meer in mijn blog(s) over Carnivoor. Ook raad ik zo’n homp amandelmeel nu sowieso af. Doordat het een erg bewerkt product is, kan je suikerspiegel hiervan gaan stijgen. En het is juist de bedoeling om dat te voorkomen en zo puur mogelijk te eten. Neemt niet weg dat het toch echt wel een lekkere muffin is!]


Muffins-amandelmeel-appelIngrediënten:

90 gram amandelmeel
1 geprakte banaan
1 kleine appel
2 eetlepels rozijnen
85 gram appel-rabarbercompote
eventueel: een snufje kaneel naar smaak, een halve eetlepel gesmolten kokosolie.

Benodigdheden:

Muffinvormpjes
Oven
Mesje
Bord
Schaal

Duur:

± 30 minuten
Als je de rabarbercompote nog moet maken:± 1 uur

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de appel in kleine stukjes (± 1 cm x 1cm x een halve cm)

Prak de banaan op een bord totdat er een drabje is ontstaan.

Meng de banaan met de amandelmeel, stukjes appel, de rozijnen en de rabarbercompote in een schaal. Voeg ook de eventuele kokosolie en kaneel toe. Roer dit geheel goed door.

Vul de muffinvormpjes tot iets onder de rand met het mengsel. Houd het mengsel luchtig.

Zet de bijna-muffins in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten.

Tips:

  • Als ze aan de vormpjes vastplakken (wat bij mij gebeurde), experimenteer dan een volgende keer iets met de samenstelling en de oventemperatuur!

Dit recept is een getweakte versie van het ontbijtmuffinrecept van De Groene Meisjes!

Muffins-amandelmeel-appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.